A. Popolitovi kunstialbumi väljaandmine

15 april 2021

Muuseumitöötajatel ja Aleksandri sõpradel on plaanis välja anda kõvas köites kolmekeelne mälestusalbum ning nad on juba kokku arvutanud, et 1000 eksemplarist koosneva tiraaži jaoks oleks tarvis umbes 7500 eurot. Albumist leiab Popolitovi biograafia, eri eluperioode illustreerivad fotod ning valiku tema elu ajal meedias avaldatud publikatsioonidest. Kunstniku loomingule pühendatud kunstiteadusliku materjali valmistab ette Karin Taidre, kellega Popolitov tegi tihedat koostööd. Märkimisväärse koha võtavad tulevases väljaandes enda alla dekoratiivsete autoritööde illustratsioonid.  

Albumit on kavas esitleda 2022. aasta alguses mälestusnäituse avamisel. 

Kõik, kes albumi väljaandmist toetada soovivad, võivad teha ülekande arvelduskontole SEB EE331010220024958018 (Sillamäe linnavalitsus, muuseum). Selgitusse märkida "Popolitov". Iga annetaja saab kingiks värske kunstialbumi, kui see kord ilmavalgust näeb.

Ehkki muuseumi käsutuses on juba palju fotosid, ootame ikka A. Popolitovi tööde fotosid ning nende saamise lugusid. Fotosid võib saata e-posti teel: muuseumsm@gmail.com, kokkuleppel võib korraldada ka fotoseansi, helistades tel. +372 551 6487.

 
Seotud artiklid:

"Põhjarannik"

 

 

<< Tagasi uudistele