Kaks päikest uuendatud muuseumi saalis

31 oktoober 2018

КUZJA ZVEREV «KAKS PÄIKEST»  

Enesetunnetamine ja –analüüs, elus oma koha otsimine, sisevaatlus ning eneseiroonia on Kuzja Zverevi loomingule iseloomulikud. Ta mõtiskleb omaenese mina ning eksistentsi olemuse üle selles keerulises maailmas.

Näitusel on esitatud 15 maalingut.  Nende tegelaskujud viitavad autorile iseendale, kõigil on väljendusrikad poosid ja žestid. Võimas maalimise faktuur loob vibreeriva ruumi efekti ning aitab autori ideed esile tuua. Mõtiskledes inimloomuse olemuse üle, kaasab kunstnik ka vaatajaid sellese protsessi.



фото Кузи Зверева

Narva kunstnik Vladislav Kuznetsov on rohkem tuntud kui Kuzja Zverev. Ta on elukutseline kunstnik, graafik, kunstistuudio „Stupeni“ organisaator, Eesti Kunstnike Liidu, Eesti Maalikunstnike Liidu ja Eesti Vabagraafikute Ühenduse liige, kunstinäituste korraldaja ja aktiivne osaleja nii Eestis kui ka väljaspool Eestit. Tema töid leidub nii KUMU kui ka Tartu Muuseumi fondides. 

Alates 1989 on ta Sillamäe kunstigrupi „Aprill“ liige.

1994. aastast on Vladislav pidev osaleja Narva kunstnike Linnapäevadel ja traditsioonilistel kunstigrupi „Aprill“ , „Suvi“ ja  „Jõulu“ näitustel Sillamäe Linnamuuseumi galeriis.

Kunstistuudio „Stupeni“ õpilased õpivad värvikunsti, maalimisaluseid, kompositsiooni reegleid, tutvuvad klassikalise ja kaasaegse kunstiga ning joonistavad vabas õhus.  Täiskasvanute rühma tööde näitus on traditsiooniline sündmus, siin näeb eelmise õppeaasta parimaid töid.

Täiesti erinev on aga kunstnik Kuzja Zverevi maalimismaneer. Plastilised ja pastoossed pintslitõmbed ning eredad küllastunud värvid annavad tema töödele emotsionaalse intensiivsuse ja väljendusrikkuse.

 

<< Tagasi uudistele